0,00 lei
0
0
Subtotal: 0,00 lei

Nu ai niciun produs în coș.

No products in the cart.

Despre noi

Asociația „Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor”

Povestea noastră începe în anul 2006 atunci când, cu ajutorul unor oameni inimoşi, visul nostru s-a împlinit şi astfel s-au pus bazele Asociaţiei “Sf. Stelian, Ocrotitorul Copiilor”.  Totul a început cu un cabinet medical în biroul parohial al Parohiei “Pogorârea Sfântului Duh” din Focşani, unde doamna Doctor Pediatru Gabriela Iacob primea cu zâmbetul pe buze toţi copii care aveau nevoie de consultaţii medicale gratuite. În timp, nevoile comunităţii au crescut, astfel că s-a impus crearea unui centru care să răspundă acestor nevoi. “Centrul DA” a fost înfiinţat prin reamenajarea unui Punct Termic, preluat în concesiune gratuită de la Primăria Municipiului Focșani și reamenajat astfel încât el să corespundă nevoilor activităților ce urmau a se desfășura. Astfel, în urma reamenajării a rezultat un spațiu until de cca 360 mp. Renovarea Centrului DA a fost făcută exclusiv din donații, iar în continuare centrul este finanţat tot exclusiv prin donaţii.

Centrul DA este structurat pe două nivele cu activităţi distincte. La parter funcționează partea medicală, iar la demisol se desfăşoara activităţile educaţionale. La parter avem trei cabinete: cabinet de pediatrie, cameră senzorială pentru terapii din spectrul autist şi cabinet de logopedie/psihologie, cu grupuri sanitare, sala de aşteptare şi un mic birou, iar la demisol avem trei săli mari în care ne desfăşurăm activităţile de educaţie formală şi non-formală, unde profesori devotaţi oferă meditaţii gratuite pentru clasele I-IV si pentru principalele materii de examene, pentru clasa a VIII-a: Matematică şi Limba Română, şi pentru clasa a XII-a: Matematică, Limba Română, Sociologie, Logică, Istorie, Geografie și Biologie. Avem alături şi alţi voluntari și traineri inimoși care îi ajută pe cei mici să își dezvolte abilitățile practice în cadrul cluburilor de educație non-formală de creație, dans și auto-apărare.

În acest moment, Centrul DA răspunde nevoilor imediate a cca 150 de copii care vin săptămânal la parte educțională, acestora adăugându-se și copii care vin la cabinetele medicale.

Pe lângă Centrul DA, Asociația noastră desfășoară campanii de suport și întrajutorare pentru copii aflați în situație de risc și excluziune socială datorate situației materiale precare. Astfel, în mod periodic oferim alimente, rechizite, calculatoare și articole de îmbrăcăminte acestor copii. Campaniile noastre au ca și adresanți atât copii aflați în centrele de ocrotire maternale sau de tip familial ale DGASPC Vrancea cât și în familiile sărace din mediul rural. Acestor campanii li se adaugă excursii tematice și tabere tematice oferite gratuit copiilor care vin la cluburile noastre de educație non-formală, cât și copiilor din mediul rural.

De asemenea, în cadrul Asociației noastre există și un program de burse de studii care se acordă copiilor ce doresc să își continue studiile liceale și universitare, dar care nu dispun de posibilități materiale care să le asigure această posibilitate. În mod concret, în acest moment, noi susţinem costurile de cazare pentru două studente la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Întreaga activitate a Asociației noastre este susținută de către 35 de voluntari (medici, profesori, educatori, traineri, contabil) și de parteneri cu suflet, persoane fizice și persoane juridice care susțin prin efort personal sau şi financiar întreaga noastră actvitate de voluntariat în folosul comunității municipiului Focșani și a județului Vrancea.

Considerăm că activitatea depusă în cei 12 ani de la înființare reprezintă o contribuție importantă în întrajutorarea copiilor și familiilor acestora aflate în situație de risc și excluziune socială, datorate situațiilor materiale precare și care prin eforturile depuse reușește astfel în mod concret, să ofere speranță și șanse reale de reușită acestor familii greu încercate.

În completarea tuturor acestor activități educaționale formale și non-formale și a campaniilor de întrajutorare și suport Asociația noastră își propune realizarea unui centru pilot pentru copii cu tulburări de spectru autist și părinților acestora. Acesta va fi construit în comuna Reghiu, sat Farcaș, o localitate aflată la cca 30 de km de Focșani, într-un cadrul natural superb. Centrul Terapeutic pentru copii, Sf. Stelian va fi un centru integrat care va susține copilul cu tulburări de spectru autist și părintele acestuia prin forme de terapie complementară, cu beneficii majore în recuperarea amândurora. Acest centru, pe lângă clădirile specifice acestor terapii va avea și facilități de cazare și masă, precum și o micro-fermă de animale, spațiu de joacă și un traseu de drumeție, toate menite să ofere susținerea terapeutică deplină.

Pentru toate aceste proiecte prezente și viitoare ale Asociației noastre avem nevoie de susținerea tuturor oamenilor cu suflet și care doresc să se implice în efortul nostru comun de a-i ajuta pe cei care nu pot dar își doresc să își depășească neputințele și care îndrăznesc să creadă că există și pentru ei un orizont de speranță.     

Vrei să fii voluntar?

Ai posibilitatea oricând să te alături echipei noastre! Te așteptăm în echipa noastră!